Egyéb

Vegán csokis fánk

Hozzávalók

  • 130g mogyoró, pirított
  • 340g datolya, apróra vágva
  • 50 g nyers kakaópor
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 2 teáskanál maca por
  • 60 g sötét csokoládé felolvasztva
  • 20g fagyasztott szamóca
  • Vágott mogyoró a tetejére

 

Elkészítés

  • Kókuszzsírral enyhén kenjünk ki egy fánk sütő formát.
  • Addig daráljuk a mogyorót amíg durva szemű lesz.
  • Adjuk hozzá a datolyát, a kakaót, a kókuszolajat és a maca. Keverjük össze jól.
  • Kanalazzuk bele az előkészített formába, majd nyomkodjuk bele.
  • Helyezzük a hűtőbe 30 percig, hogy szilárd legyen.
  • E forró törülközővel vagy meleg hővel melegítsük fel a fánkos tál alját, és fordítsuk ki belőle a fánkokat.
  • Csorgassuk le csokoládéval és díszítsük a fánkot szárított eperrel és apróra vágott mogyoróval.

 

Jó étvágyat!