Egyéb

Csokis pekándiós muffin

Hozzávalók

  • 150g felaprított pekándió
  • 220g vaj
  • 110g tejcsokoládé
  • 100g csokoládé díszítésnek
  • 350g xilit
  • 320g liszt
  • 115g kakaó por
  • 4 nagy tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • csipet só

 

Elkészítés

  • Szórjuk ki az összes pekándiót egy sütőpapírra és süssük 8-10 percig 175 fokon.
  • Gőz fölött olvasszuk fel a vajat és a csokoládét.
  • Keverjük bele a xilitet, kevergessük amíg elolvad, majd vegyük le a gőzről.
  • Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, tojásokat, vanília aromát és a sót, majd keverjük el egyenletesre.
  • A tésztát osszuk el egyenletesen 24 muffin forma között, és süssük 175 fokon 25 percig, vagy amíg megdagad.
  • Hagyjuk kicsit kihűlni, majd a megolvasztott csokoládéval locsoljuk meg a tetejét.
  • Amíg még a csoki meleg, szórjuk bele a pekándiót.

 

Jó étvágyat!