Egyéb

Spenótos articsókás koszorú

Hozzávalók

  • 400g articsóka szív- konzerves, jól átmosva lecsöpögtetve
  • 250g apróra vágott spenót
  • 225g reszelt mozzarella sajt
  • 225g reszelt parmezán sajt
  • 130g kockára vágott paprika
  • 70ml majonéz
  • 1 gerezed zúzott fokhagyma
  • 1/4 teáskanál friss bors
  • 2 csomag leveles tészta
  • 1 nagy tojás, enyhén felverve
  • 60ml pesto szósz a tetejére

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  • Egy nagy tálban kever össze az articsókát, a spenótot, a mozzarellát, a parmezánt, a paprikát, a majonézt, a fokhagymát és a borsot egy nagy tálban.
  • Vegyük ki a tésztát a zacskóból és vágjuk fel 16 egyenlő háromszögre.
  • Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és tegyünk a közepére egy kicsi köralakú hőálló tálat.
  • A háromszögeket ( 8 darabot) tegyük a tálka köré egy köré egy koszorúban úgy, hogy a széles oldalaik összeérjenek és egy kört alkotnak a tál körül.
  • Most vegyük ki a formát, és tegyük rá a maradék 8 háromszöget pont úgy, hogy a két háromszög közötti részt fedje.
  • Nyomkodjuk össze alaposan vagy egy sodrófával dolgozzuk kicsit össze.
  • Kanalazzunk rá a háromszög közepére egy egy adag tölteléket. A csücskét hajtsuk át és tapasszuk oda a belsejéhez.
  • A koszorú tetejét kenjük meg tojásfehérjével, majd szórjuk meg parmezánnal.
  • Süssük 25-30 percig, vagy amíg megpirul.

Jó étvágyat!