Egyéb

Mit együnk kenyér helyett? Íme egy szuper kenyérpótló, ami isteni finom!

Íme, egy egészséges rozslepény receptje!

 

Hozzávalók:

– 1 kg rozsliszt
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 1 lapos evőkanál só
– 14 dkg kókuszzsír
– 4 dl langyos víz

köménymag (ha szereted)
Elkészítés:

A rozslepény elkészítése nagyon egyszerű.
A rozslisztet szitáld át, majd keverd össze a fenti hozzávalókat, és alaposan gyúrd össze. Ha elkészült, pihentesd 10-15 percig, majd formázz belőle 7-8 gombócot.

Készíts ezekből kis lepényeket egy lisztezett nyújtódeszkán. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezd rá a lepényeket. Vágd be a tetejét, vagy szúrkáld be néhány helyen, hogy sülés közben ne repedjen szét, és süsd meg őket 180 – 200 fokon.

Kb. 20 perc alatt készre sül. Sütés során arra figyelj, hogy szép piros legyen a teteje, és jól átsüljön. Ezt villával is ellenőrizheted, hogy belül is megsült-e. teteje, és jól átsüljön. Ezt villával is ellenőrizheted, hogy belül is megsült-e.

A végeredmény egy nagyon finom, egészséges kenyérpótló, amelyet bátran fogyaszthatsz.

Rozslepény