A legfinomabb banános sütemény. ami valaha is létezett! Ezt minden banán rajongónak ki kell próbálni.
A tésztája puha légies és krémes, a tetején pedig finom mascarpone krém van, amit apróra tört dióval díszíthetünk! Tökéletes sütemény, akár kuglóf vagy koszorú formában is!
A tésztája puha légies és krémes, a tetején pedig finom mascarpone krém van, amit apróra tört dióval díszíthetünk! Tökéletes sütemény, akár kuglóf vagy koszorú formában is!
Hozzávalók
- 2 érett banán összenyomva
- 2 teáskanál citromlé
- 390g liszt
- 1 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál só
- 170g vaj
- 270g mandula liszt/ zabpehely liszt
- 3 nagy tojás
- 2 teáskanál vanília
- 1 1/2 csésze író
Hozzávalók a mascarpone krémhez
- 113g vaj, szobahőmérsékleten
- 250g krémsajt
- 1 teáskanál vanília
- 250g xilit porrá zúzva
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 135 fokra. Kenjünk ki ki egy nagyobb alakú tortaformát.
- Egy kis tálban keverjük össze a banánt a citromlével és tegyük félre.
- Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót.
- Egy nagy tálban verjük a krémesre vert vajat a xilittel.
- Adjuk hozzá egyesével a tojásokat majd végül a vanília aromát.
- Keverjük hozzá a vajhoz a banános mixet, majd a lisztet.
- Öntsük a tésztát az előkészített formába, és előmelegített sütőben süssük 1 órát, vagy amíg az egész megszilárdul.
- Vegyük ki a sütőből és azonnal tegyük a hűtőbe, ettől lesz a torta finom ragacsos.
- A krém elkészítéséhez verjük fel a vajat a mascarponéval habosra.
- Adjuk hozzá a vanília kivonatot, majd lassú sebességen a cukrot.
- Kenjük meg a krémmel a torta tetejét, majd szórjuk meg dióval.
Jó étvágyat!