Egyéb

Banános Mascarponés Torta

A legfinomabb banános sütemény. ami valaha is létezett! Ezt minden banán rajongónak ki kell próbálni.
A tésztája puha légies és krémes, a tetején pedig finom mascarpone krém van, amit apróra tört dióval díszíthetünk! Tökéletes sütemény, akár kuglóf vagy koszorú formában is!

Hozzávalók

  • 2 érett banán összenyomva
  • 2 teáskanál citromlé
  • 390g liszt
  • 1 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 170g vaj
  • 270g mandula liszt/ zabpehely liszt
  • 3 nagy tojás
  • 2 teáskanál vanília
  • 1 1/2 csésze író

 

Hozzávalók a mascarpone krémhez

  • 113g vaj, szobahőmérsékleten
  • 250g krémsajt
  • 1 teáskanál vanília
  • 250g xilit porrá zúzva

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 135 fokra. Kenjünk ki ki egy nagyobb alakú tortaformát.
  • Egy kis tálban keverjük össze a banánt a citromlével és tegyük félre.
  • Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót.
  • Egy nagy tálban verjük a krémesre vert vajat a xilittel.
  • Adjuk hozzá egyesével a tojásokat majd végül a vanília aromát.
  • Keverjük hozzá a vajhoz a banános mixet, majd a lisztet.
  • Öntsük a tésztát az előkészített formába, és előmelegített sütőben süssük 1 órát, vagy amíg az egész megszilárdul.
  • Vegyük ki a sütőből és azonnal tegyük a hűtőbe, ettől lesz a torta finom ragacsos.
  • A krém elkészítéséhez verjük fel a vajat a mascarponéval habosra.
  • Adjuk hozzá a vanília kivonatot, majd lassú sebességen a cukrot.
  • Kenjük meg a krémmel a torta tetejét, majd szórjuk meg dióval.

 

Jó étvágyat!