Egyéb

Rakott Palacsinta Torta

Az egyik legegyszerűbb torta, amit a férfiak is el tudnak készíteni a rétegzett palacsinta torta. A lehetőségek korlátlanok, az elemeket úgy rakod össze, akár egy legót. A palacsintatésztát elkészítheted mandulalisztből vagy zabpehelylisztből is, és a töltelék is több féle lehet. Variálhatod csokoládé krémmel, lekvárral, mákkal, vagy bármilyen darált magvakkal.

Hozzávalók

  • 360g étcsokoládét, felaprítva
  • 180ml zsíros habtejszín
  • 24 darab palacsinta
  • 300g csokis mogyorókrém
  • 200g darált mandula/ dió/mogyoró
  • 100g baracklekvár
  • Apróra vágott, száraz pörkölt mogyoró díszítésnek

 

Elkészítés

  • Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét és a krémmel, majd tegyük a hűtőbe 15 percre.
  • Amíg hűl a krém, kezdjük el rétegezni a palacsintát.
  • Keverjük össze a lekvárt a darált mogyoróval/ mandulával.
  • Az első palacsintára tegyünk egy kanál mogyorókrémet, majd megint a palacsintát.
  • A második palacsintára tegyük rá a lekváros krémet.
  • Építsük így fel a palacsinta tortánkat.
  • Ha túl sok tölteléket teszünk, akkor megcsúszhat, erre figyeljünk.
  • Ha a krém eléggé megszilárdult a hűtőben, kenjük be vele a palacsintatortát.
  • Szórjuk a mogyorót a tetejére.

 

Jó étvágyat!