Egyéb

Karácsonyi Trüffel

Nem tudod még mit adj a szeretteidnek? A karácsony a szeretet ünnepe, ilyenkor nem csak kapni de adni is nagyon jó! Az ajándékozás lényege, hogy gondoltál a másikra, így személyre szóló aprósággal is meglepheted. A házi készítésű csokoládé bonbon nagyszerű ajándék akár barátoknak, vagy csokoládé imádó szeretteinknek. Az ízek kombinálása határtalan, a fahájastól kezdve a nutellával töltöttig bármilyen trüffeles kosárkát készíthetsz.

Hozzávalók

  • 350g 70%-os étcsokoládé
  • 350g tejcsokoládé
  • 350g 40%-os étcsokoládé
  • 250ml zsíros habtejszín
  • 1 evőkanál főzött, hűtött kávé
  • tetejére díszítésnek: chili, tört mogyoró, pisztácia, törött perec, pillecukor, kókuszpehely

 

Elkészítés

  • Gőz felett olvasszuk fel előszőr a 70%-os étcsokoládét. Hűtsük addig, amíg langyos lesz.
  • Kanalazzunk egy evőkanállal egy szilikonos muffin formába, majd forgassuk meg, hogy az oldalára is jusson. Tegyük azonnal a hűtőbe dermedni.
  • Amíg dermed a csokoládé, olvasszuk fel a 40%-os étcsokit a tejcsokoládéval, majd keverjük hozzá a tejszínt. Adjuk hozzá a kávét is és keverjük el. Amikor kicsit lehűlt, vegyük ki a az elkészített kosárkákat a hűtőből és öntsük bele a csokoládét.
  • Szórjuk rá a díszítés, majd tegyük vissza a hűtőbe 2 órára.
  • Óvatosan fordítsuk ki a cupcake formából, majd tároljuk a hűtőben amíg nem fogyasztjuk.