Egyéb

Nutellás Lávatorta

Egészséges és finom ételek, könnyedén? Lehetséges!

Biztos Te is imádod a kívül roppanós belül folyós és puha soufflét! Néhány étteremben szerepel a desszert kínálat között, mint különleges édesség, amit nehéz elkészíteni. Elárulunk azonban most egy titkot! A lávatorta elkészítése roppant egyszerű, nem kell hozzá más, csak egy jó recept, és az idő pontos betartása! Így könnyed krémes folyós finomságot kapunk!

Hozzávalók

  • 120g étcsokoládé
  • 110g vaj
  • 90g xilit porrá zúzva
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 6 evőkanál liszt
  • 8evőkanál nutella

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 210 fokra és vajazzunk ki 4 kis szuflé tálat.
  • Gőz felett keverjük össze a vajat a csokoládéval.
  • Adjuk hozzá a porrá zúzott xilitet, és keverjük el benne.
  • Öntsük át az egészet egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a tojásokat és a tojássárgáját és verjük addig, amíg egyenletes lesz.
  • Szitáljuk bele a lisztet és keverjük el.
  • A két harmadát a tésztának osszuk el egyenleten a formák között. ( a maradék 1/3 a nutella tetejére jön. Ez körülbelül 8 evőkanál!)
  • Minden formába tegyünk 2 kanál nutellát, majd fedjük le a tésztával.
  • Süssük 12-13 percig, vagy amíg a széle megsül de a belseje még lágy marad.
  • Hagyjuk 1 percet hűlni mielőtt egy késsel elválasztjuk a formából és kifordítjuk egy tányérra.
  • Tálaljuk fagylalttal, és friss bogyós gyümölcsökkel.

 

Jó étvágyat!