Egyéb

Édesburgonya lepény

Egészséges és finom ételek, könnyedén? Lehetséges!

Néha csak egy egyszerű és könnyen elkészíthető ételre vágysz? Nem kell mindig bonyolult fogásokat készíteni, sokszor a legegyszerűbb ételekben van a legtöbb tápanyag. Az édesburgonya gazdag vitaminokban, és nem mellesleg nagyon laktató is. Együnk mellé friss zöldségeket, és máris kész az isteni könnyed ebéd!

Hozzávalók

  • 1 kg édesburgonya
  • 5 cm-es darab friss gyömbér finoman lereszelve
  • 1/2 csésze friss koriander levelek összeaprítva
  • 1/2 teáskanál szárított chili pehely
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 65g liszt
  • 1 1/2 teáskanál currypor
  • 180g zsemlemorzsa
  • 80ml olaj
  • 60g bébi spenót
  • 1 pohár görög görög joghurt

Hozzávalók a zöldségkörethez

  • 2 paradicsom felaprítva
  • 1 uborka felkockázva
  • 1 zöldpaprika, apróra vágva
  • 1 kis vöröshagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál apróra vágott friss menta levél

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
  • Hámozzuk meg a krumplit, tegyük egy tálcára és süssük 1 órát, vagy amíg megpuhul. Hagyjuk kihűlni 20 perce. Sózzuk borsozzuk meg.
  • Adjuk hozzá a gyömbért, koriandert, chilit, kömény, lisztet és curryport. Nyomjuk össze a krumplit és keverjük össze az egészet.
  • Tegyük a zsemlemorzsát egy tálba. A krumplis mix negyedét tegyük át a zsemlemorzsába, majd készítsünk 3 kis lepényt. Összességében legyen 12 lepény.
  • Fedjük le, majd tegyük a hűtőbe 1 órára pihenni.
  • Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben. Süssük a lepények mindkét oldalát 2-3 percig, vagy amíg aranybarna
  • Amíg sül a lepény, készítsük el a zöldségköretet. Keverjük össze paradicsomot, az uborkát, a paprikát, a hagymát és a citromlevet egy tálban. Sózzuk meg, majd adjuk hozzá a mentát.
  • Tálaljuk a lepényeket a zöldségkörettel és a tejföllel.

 

Jó étvágyat!