Egyéb

Parmezános házi kenyér

Manapság már számtalan kenyér közül választhatunk, ha elmegyünk a közeli pékségbe. Kínálnak rozskenyeret, gluténmentes kenyeret, szénhidrátcsökkentett kenyeret, azonban nem tudhatjuk, hogy melyikben pontosan mi van. Ha magunknak készítünk házi kenyeret, akkor garantáltan csak a legjobb minőségű alapanyagok kerülnek bele, így pontosan tudjuk mit viszünk be a szervezetünkbe.

Hozzávalók

  • 400 g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 400 g zabpehely
  • 70 g napraforgómag
  • 70 g tökmag
  • 70g lenmag
  • 70g szezámmag
  • 1 teáskanál tengeri sót
  • 1 teáskanál fekete bors (frissen őrölt)
  • 40 gramm parmezán sajt, reszelve
  • 1 evőkanál méz
  • 700 ml vizet

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, légkeverésesre.
  • Keverjük össze egy nagy tálban az összes hozzávalót, majd öntsük hozzá a vizet és keverjük el.
  • Tegyük félre 20 percre pihenni, hogy összeálljon kicsit a tészta.
  • Osszuk el a mixet 3 sütőpapírral kibélelt tepsi között. Egy spatula segítségével egyengessük el a tetejét.
  • Vágjuk fel mindegyik tepsiben található masszát 12 egyenlő részre.
  • Előmelegített sütőben süssük 40 percig, majd hagyjuk bekapcsolva a sütőt, nyissuk ki az ajtaját kicsit és süssük további 10 percig. Ezután zárjuk vissza az ajtót és süssük még 10 percet.
  • Ha valamelyik már megsült, azonban van olyan amit még nyersnek találsz, akkor a sült falatokat vedd ki, és a többit tedd vissza a sütőbe még pár percre.

Jó étvágyat!