Egyéb

Sajtos Brokkoli falatok

A brokkoli az egyik legegészségesebb étel, amit választhatsz vacsorára vagy uzsonnára. Aki önmagában a zöldséget nem szereti, egy kis sajttal és fűszerekkel keverve imádni fogja. Készíts villámgyors brokkolis sajtos pogácsát, ami ideális az esti TV nézéshez.

Hozzávalók

  • 1 nagy csokor brokkoli rózsákra bontva
  • 2 tojás, enyhén felverve
  • fél szelet friss kenyér kis darabokra tépve (héj nélkül)
  • ½ vöröshagyma lereszelve
  • 50ml majonéz
  • 115g reszelt cheddar sajt
  • 1 ½ teáskanál citromhéj
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors

 

Elkészítés

  • Egy lakkora lábasba, amibe tésztaszűrő vagy szita belefér tegyünk fel forrni annyi vizet, hogy 3cm magasságig legyen az edény falánál. Mikor elkezd forrni tegyük a szitába/szűrőbe a brokkolivirágokat és hagyjuk gőzölni 5 percig. Öntsük le hideg vízzel ha kész vagyunk és megpuhult.
  • Vágjuk fel apró kis kockákra.
  • A felvert tojást keverjük össze a kenyérkockákkal, amíg a kenyér teljesen elmálik.
  • Ezután keverjük bele a hagymát, a majonézt, a sajtot, a citromhéjat, sót és a borsot.
  • Forgassuk bele az apróra vágott brokkolit.
  • Melegítsük elő a sütőt 175 °C
  • Készítsünk elő 2 mini muffin sütő formát, olajjal kenjük ki és osszuk el egyenletesen benne a masszát.
  • Süssük a brokkolis falatokat 25 percig, vagy amíg teljesen átsül és aranybarna lesz a teteje.
  • Ha nincs mini muffin sütő formád, akkor egy tepsit fedj le sütőpapírral, és kanál segítségével készíts kis labdákat.