Egyéb

Mogyoróvajas pite

Szereted a földimogyorót? Kóstoltad már a mogyoróvajat? Ha a válaszod nem, akkor mindenképp be kell pótolnod! Ha önmagában nem nyerte el a mogyoróvaj a tetszésed, mert töménynek érezted, akkor mascarponéval lágyítva ebben a krémes pitében imádni fogod. A tetejét díszítheted csokoládéval, karamellával vagy extra mogyoróvajjal, ha igazi rajongó vagy!

Hozzávalók

  • 100g xilit porrá zúzva
  • 200g alacsony zsírtartalmú mogyoróvaj
  • 220g kevésbé zsíros krémsajt
  • 4dl zsírmentes édesített sűrített tej
  • 3 dl tejszín habbá verve
  • 180g graham keksz
  • 11dkg sótlan vaj
  • 10dkg olvasztott csokoládé

 

Elkészítés

  • Az összetört graham kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal. A kekszdarával béleljünk ki egy sütőformát, és alaposan nyomkodjuk bele.
  • A xilitet, a mogyoróvajat és a krémsajtot tegyük bele egy konyhai robotgépbe, és keverjük simára.
  • Öntsük bele a tejet és keverjük el alaposan.
  • Forgassuk bele finoman a habot a masszába.
  • A krémet öntsük rá a az elkészített kekszes alapokra. Tegyük a hűtőbe 8 órára pihenni.
  • A tetejére csöpögtessünk olvasztott csokoládét.

Jó étvágyat!