Egyéb

Reggeli csokoládé bomba

A reggeli a napunk legfontosabb része, ezért ezt semmiképp nem szabad kihagynunk! Ha már unod a zabkása és különféle gabonapelyhek fogyasztását, akkor érdemes kicsit változtatni. Nincs ötleted, milyen finomságot tegyél reggel az asztalra, akkor készítsd el a gabonapehelyhes csokis sütit, ami tökéletesen helyettesíti a mindennapi  reggeliket.

Hozzávalók

  • 100 g szobahőmérsékletű vaj
  • 35g xilit
  • 1 teáskanál vanília lényeg
  • 95g gluténmentes liszt
  • 30g gluténmentes önkelő liszt
  • 200 g csokoládé, apróra vágva
  • 100 ml zsíros tejszín

Hozzávalók a ropogós tetőhöz

  • 3 csésze kakaós gabona pehely ( csokis golyó )
  • 120g xilit porrá zúzva
  • 1 evőkanál szárított kókuszreszelék
  • 1 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál apróra vágott szárított sárgabarack
  • 125 g kókuszzsír

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, légkeverésesre. Béleljünk ki egy 3cm mély, 20x30cm nagyságú tepsit sütőpapírral.
  • Egy elektromos mixer segítségével verjük fel a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot és a vaníliát. Addig dolgozzunk, amíg könnyed habos lesz.
  • Adjuk hozzá a lisztet, majd a morzsás keveréket tegyük át a sütőbe. Egy kanál hátuljával egyengessük el.
  • Süssük 20 percig, vagy amíg aranybarna lesz.
  • Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét a tejszínnel, majd oszlassuk el egyenletesen a megsült tészta felett.
  • Keverjük össze a csokigolyókat, a cukrot, a kókuszt, a kakaót és a barackot egy tálban.
  • Adjuk hozzá a kókuszzsírt és keverjük el egyenletesen.
  • A csokigolyós masszát szórjuk szét egyenletesen a sütemény tetején, majd fedjük le egy plasztik fóliával.
  • Tegyük a hűtőbe 1 órára vagy amíg megdermed.

 

Jó étvágyat!