Egyéb

Pisztáciás falafel golyók

A falafel hagyományosan nem más, mint csicseriborsó fasírt. A Közel-Keletről származik, azonban mára az egész világon elterjedt, és különösen a vegetáriánusok körében igen népszerű.

A receptet az teszi különlegessé, hogy a masszába őrölt pisztácia kerül így a megszokottól kicsit különböző zöldségfasírtot kapunk. 🙂

Hozzávalók

  • 8 szál friss menta
  • 8 szál friss petrezselyem
  • 200 g pisztácia
  • 450g csicseriborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ hagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 tk római kömény
  • 1 evőkanál liszt (akár hajdina liszt)
  • 1 teáskanál sütőpor

 

Elkészíés

  • Keverjük össze a fűszernövényeket egy mixerben.
  • Adjuk hozzá a pisztáciát, és addig keverjük amíg egyenletes lesz.
  • Öblítsük le a csicseriborsót folyó víznél.
  • Az összes hozzávalóval együtt öntsük a csicseriborsót a mixerbe és dolgozzuk össze körülbelül 1percig. Nem baj ha a tészta kicsit durva darabos lesz.
  • Egy kanál segítségével mérjük ki az adagokat, és készítsünk 24 kis golyót, amit egy sütőpapírral lefedett tálcára teszünk.
  • Süssük a golyókat 200 fokon 15 percig, 5 percenként fordítsunk rajta, hogy egyenletesen piruljon.

Jó étvágyat!