Egyéb

Chia magos kókuszos tallér

Hozzávalók

  • 150g kókuszolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 130g teljes kiőrlésű liszt
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 85g zabpehely
  • 130g xilit

60g kókuszreszelék

  • marék aszalt áfonya
  • 60g durvára vágott pisztácia
  • 55g fekete chia mag

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Fedjünk le két nagy tálcát sütőpapírral.
  • Egy kis lábasban olvasszuk fel a kókuszzsírt a mézzel és kevergessük egyenletesre. Ha homogén, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  • Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet és a szódabikarbónát. Szitáljuk át, hogy ne legyen csomós.
  • Szórjuk bele a zabpelyhet, a kókuszt, az áfonyát, a pisztáciát és a chia magot.
  • Keverjük hozzá a kókuszolajat is a liszthez.
  • Egy merőkanál segítségével mérjünk ki kisebb adagokat a tálcára, azonban arra figyeljünk, hogy egymáshoz ne legyenek túl közel. A korongok 8-9 cm-esek legyenek.
  • Süssük őket 15 percig vagy amíg aranybarna lesz.

Jó étvágyat!

Tartalma Mennyiség Ajánlás
kcal 2415,10  –
Fehérje, g 53,60  –
Szénhidrát, g 385,24  –
Zsírok, g 26,94  –
A-vitamin, μg 5,40 1%
B12-vitamin, μg 0,00 0%
B6-vitamin, mg 0,36 9%
C-vitamin, mg 1,64 0%
Cink, mg 7,21 30%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 2,54 3%
Folsav, μg 20,62 3%
Foszfor, mg 1133,08 54%
Kalcium, mg 450,49 45%
Kálium, mg 1192,89 60%
K-vitamin, μg 11,33 15%
Magnézium, mg 370,08 99%
Mangán, mg 7,34 367%
Niacin, mg 4,36 9%
Pantoténsav, mg 0,37 2%
Réz, mg 1,62 162%
Riboflavin, mg 0,31 7%
Szelén, μg 69,29 46%
Tiamin, mg 0,65 20%
Vas, mg 9,55 40%