Egyéb

Nutellás Kocka

Hozzávalók

  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg zabpehely liszt
  • 15 dkg darált mogyoró
  • csipet só
  • 200 g xilit
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • nutella

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, légkeverésre.
  • Vajazzunk ki egy 16×16 centis kis tepsit.
  • Olvasszuk meg a vajat egy lábasban, adjuk hozzá a xilitet és keverjük addig, amíg elolvad.
  • Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  • Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
  • Egy külön tálba keverjük össze a vanília aromát a tojásokkal. Óvatosan csurgassuk bele a cukros vajba, közben kevergessük. Adjuk hozzá a lisztet és a darált mogyorót, és keverjük épp addig, amíg összeáll.
  • Öntsük egy tepsibe a kész tésztát, és kanalazzunk bele 9-10 kanál nutellát. Egy kés segítségével rajzoljunk S betűt, elmozgatva a nutellát.
  • Süssük 25-30 percig, vagy amíg a teteje már kérgesedik, de a közepe még ragacsos.

Jó étvágyat!

 

 

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Ajánlás
kcal 3765,10  –
Fehérje, g 127,82  –
Szénhidrát, g 214,22  –
Zsírok, g 26,42  –
A-vitamin, μg 117,00 15%
B12-vitamin, μg 0,43 6%
B6-vitamin, mg 0,57 14%
C-vitamin, mg 1,05 0%
Cink, mg 13,73 57%
D-vitamin, μg 1,56 2%
E-vitamin, mg 60,92 61%
Folsav, μg 59,46 10%
Foszfor, mg 2034,89 97%
Kalcium, mg 1009,19 101%
Kálium, mg 2483,16 124%
K-vitamin, μg 4,06 5%
Magnézium, mg 896,61 239%
Mangán, mg 21,74 1087%
Niacin, mg 6,67 14%
Pantoténsav, mg 1,55 9%
Réz, mg 4,01 401%
Riboflavin, mg 2,27 54%
Szelén, μg 76,82 51%
Tiamin, mg 0,68 21%
Vas, mg 14,04 58%